Winkelwagen

Over ons

Over GoGreenSalt

Vanaf 2019 actief in de gladheidsbestrijding, nu uw leverancier voor duurzaam wegenzout

Pieter van Middelaar is vanaf 2019 actief in de gladheidsbestrijding. Samen met de rest van zijn team strooien ze met de vrachtwagen op snelwegen voor Rijkswaterstaat en met kleinere strooiwagens nog eens ruim 100 bedrijventerreinen in en rondom Amersfoort. Eind 2021 kwam Pieter in aanraking met greenSand, dé importeur van olivijn in Nederland. Al ruim 12,5 jaar doet greenSand onderzoek naar dit gesteente. Ze hebben onderzoek gedaan naar de milieuimpact van het specifieke traject wat hun olivijn aflegt. Ook wordt elke batch greenSand olivijn door hun rigoreus getest. Alle documentatie staat op naam van greenSand en zij zijn de enige die deze kwaliteit kunnen waarborgen. Dit sprak Pieter erg aan en hij kwam op het idee om olivijn te mengen met steenzout. Zo kan CO2 gebonden worden uit de atmosfeer en kan op een eenvoudige manier de gladheidsbestrijding sector verduurzaamd worden.

Naast de CO2 opname heeft het gebruik van greenSand olivijn bij gladheidsbestrijding nog vele verdere voordelen. Zo is het een stroever product, geeft het een beter strooibeeld, komt er minder zout in de bermen, helpt het met het ontzuren van bermen, zorgt het voor magnesiumafgifte en meer!

Ondertussen maken al ruim 20 gemeenten en diverse hoveniersbedrijven gebruik van ons GoGreenSalt. Het is zeer eenvoudige manier om uw CO2 afdruk voor de gladheidsbestrijding naar beneden te brengen zonder grote investeringen. Wegenzout moet namelijk sowieso ingekocht worden bij gladheid. Voor het opruimen van 1 ton CO2 met ons product betaalt u ongeveer 350,-. De kosten voor dezelfde besparing met een elektrische vrachtwagen is omgerekend ongeveer 2500,- per ton CO2 besparing. Dit verschil is aanzienlijk en maakt het daarom voor elke doelgroep zeer eenvoudig en goedkoop om een steentje bij te dragen aan het milieu.

Pieter wilt zoveel mogelijk gemeenten, particulieren, doe-het-zelf zaken en hoveniersbedrijven helpen aan een duurzame gladheidsbestrijding. We maken graag een afspraak voor verdere toelichting en voor het tonen van onze documenten. Het is namelijk wel belangrijk dat wanneer u dit doet, u er zeker van kan zijn dat het geen greenwashing is. 

Daarom GoGreenSalt

Significante CO2 opnamen
Gemakkelijke implementatie
Kan door elk type strooier
Hogere stroefheid
Gratis verzending

Wat kunnen wij u bieden?

Grote voorraden

Wij werken samen met een grote zout leverancier, zo kunnen wij u altijd voorzien van ons GoGreenSalt of regulier wegenzout. Wij streven ernaar om bij spoed uw zout direct te leveren. Bij reguliere bestellingen hanteren wij levering binnen 48 uur. Zo heeft u als gemeenten of andere instantie altijd de zekerheid die u nodig heeft.

Persoonlijk, gericht en snel

Door onze persoonlijke service en hoge ambities zijn wij 24/7 bereikbaar in geval van nood. Door de gedrevenheid van ons jonge team en ons netwerk kunnen wij snel schakelen om u altijd de service te bieden die u verlangt. 

Ambities

Wij hebben grote ambities en willen deze ook waar maken. Daarom beschikken wij over onze eigen voorraad en eigen transport mogelijkheden. Zo zijn we niet afhankelijk van derden. Wij hopen met onze inzet de zoutmarkt een beetje op te schudden en willen graag laten zien dat het ook anders kan. Het zal niet eenvoudig worden, maar we zijn er klaar voor! 

Hopelijk tot snel

Transport

Het transport van PVM-Trading en GoGreenSalt is volledig in eigen beheer. Of het nu gaat om kleinere hoeveelheden Bigbags of meerdere vrachten los gestort, wij hebben onze eigen auto’s rijden. In geval van drukte kunnen wij daarnaast altijd snel schakelen door samenwerking met andere transportbedrijven.

Contact

Wij maken het onmogelijke mogelijk! Wilt u weten van GoGreenSalt voor u kan betekenen? Of wilt gewoon gangbaar wegenzout inkopen? Neem contact op en we helpen u graag!

× Kan ik je helpen?